Recept zoekresultatenParelcouscous met venkel en gerookte zalm
Delhaize logo
  • Parelcouscous met venkel en gerookte zalmA

Parelcouscous met venkel en gerookte zalm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Parelcouscous met venkel en gerookte zalmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gerookte zalm
  • 2 venkels
  • 200 g diepgevroren erwtjes bio
  • 2 grote sjalotten
  • 150 g verse kaas in schaaltje
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout
  • 2 dl room (20% V.G.)
  • 320 g parelcouscous ‘Giant’
  • 1/2 bussel dille

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snipper de sjalotten fijn en fruit ze 2 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de olijfolie. Verwijder de stengels van de venkel en snipper de knollen fijn. Voeg ze met de erwtjes in de sauteerpan toe en fruit ze 10 min. op een zacht vuurtje.
  2. Kook intussen de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Hak de dille fijn.
  4. Meng de room en de verse kaas met de andere ingrediënten in de sauteerpan. Voeg de parelcouscous toe en breng verder op smaak.
  5. Verdeel over de borden. Werk af met de gerookte zalm en de dille. Dien meteen op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 691; energie (kCal): 165; vetten (g): 7,6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 13,6; suikers (g): 2,5; vezels (g): 5; eiwitten (g): 8,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 933,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Arabisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Parelcouscous met venkel en gerookte zalmA