Recept zoekresultatenPapillot van forel met Viergesaus
Delhaize logo
  • Papillot van forel met Viergesaus

Papillot van forel met Viergesaus

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Papillot van forel met Viergesaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 forellen
  • 1,5 citroenen
  • 5 cl olijfolie
  • 2 dl olijfolie extra vierge (voor de Viergesaus)
  • sap van 1/2 citroen (voor de Viergesaus)
  • 1/4 bussel platte peterselie (voor de Viergesaus)
  • 1/4 bussel bieslook (voor de Viergesaus)
  • 2 tenen look (voor de Viergesaus)
  • 3 takjes tijm (voor de Viergesaus)
  • 3 takjes rozemarijn (voor de Viergesaus)
  • 2 el kappertjes (voor de Viergesaus)
  • 6 zongedroogde tomaten (voor de Viergesaus)
  • Peper en zout (voor de Viergesaus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Spoel de forellen grondig schoon onder stromend water. Dep ze droog en kruid ze aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Stop in de buikholtes 2 schijfjes citroen en een tak tijm.
  3. Leg een vel bakpapier open op het werkblad en snijd het af ongeveer 15 cm langer dan de forel. Leg in het midden een vis en besprenkel hem met olijfolie. Plooi het papier over de vis en bind de 2 uiteinden dicht met een stukje keukentouw. Herhaal dit voor de andere vissen en leg ze dan op een ovenplaat. Bak ze af gedurende 15 min. in de oven op 180°C.
  4. Maak in tussentijd de viergesaus: Meng de olijfolie met het sap van de halve citroen en de gekneusde tenen look. Warm de olie lichtjes op en haal ze dan terug van het vuur. Hak de kruiden fijn en voeg ze toe aan de olijfolie, meng er ook de kappertjes en de stukjes zongedroogde tomaat onder. Laat deze mengeling even trekken.
  5. Wanneer de papillotten klaar zijn, schik je ze op een bord, open het pakje en werk af met de viergesaus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
  • Papillot van forel met Viergesaus