Recept zoekresultatenPanzanella in alle eenvoud
Delhaize logo
  • Panzanella in alle eenvoudB

Panzanella in alle eenvoud

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Less waste,Picknick
Lunch
Panzanella in alle eenvoudB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 komkommer
  • 3 grote tomaten
  • 2 rode uien
  • 1/2 bussel basilicum
  • 100 g restjes oudbakken brood
  • 5 el witte balsamicoazijn
  • 1 dl olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 30 min. koeltijd)

  1. Snijd het brood in blokjes en doe ze in een slakom. Voeg de komkommer en de tomaten in blokjes toe (ontpit ze niet, hun sap zal het brood zacht maken). Schep er ook de gehakte rode uien bij, besprenkel met de azijn en de olijfolie. Kruid met peper, met zout en meng. Dek af en laat 30 min. in de koelkast rusten, zeker als het brood heel droog was.
  2. Werk af met het gehakte basilicum en serveer. Kleine lunch of bijgerecht bij geroosterd vlees? Kies maar!

Tip #1: Olijven, kappertjes, ansjovissen, mozzarella, artisjokharten, rauwe ham: keuze genoeg om je panzanella te boosten!

Tip #2: De Italiaanse keuken is een (h)eerlijke keuken, waarin kliekjes steevast een tweede leven krijgen in een smakelijke salade, soep of pasta. Panzanella is een klassieker in de “cucina povera”. De basis? Oud brood, (over)rijpe tomaten en restjes groenten zoals ui, paprika, komkommer, … Je merkt het al: een panzanella smaakt elke keer weer anders op basis van wat je nog in huis hebt. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze panzanella met burrata of deze panzanella met ham? Njamnjam! Tip: je kunt hiervoor eender welk oud brood gebruiken: van ciabatta tot focaccia!

Anti-verspilling

Zin om minder te verspillen? Ontdek al onze tips, bekijk ze hier!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 180 kcal - Vetten: 13,1 g - Koolhydraten: 10,3 g - Vezels: 3,2 g - Eiwitten: 3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Less waste,Picknick
Lunch
  • Panzanella in alle eenvoudB