Recept zoekresultatenPannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille
Delhaize logo
  • Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanilleA

Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanilleA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 vanillestokje
  • 1 takje bladpeterselie
  • 1/4 ontvette gevogeltebouillon
  • 400 g diepgevroren mantelschelpnoten
  • 10 cl droge witte wijn
  • 1 soeplepel olijfolie
  • 1 sjalot
  • 400 g verse cantharellen

Begin met koken

  1. Laat de mantelschelpnoten ontdooien in koud water (ververs het water regelmatig). Zodra ze mals zijn, kunt u eventueel de voet verwijderen (het wittere en hardere deel). Zet opzij.
  2. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden.
  3. Pel de sjalot en snij hem in kleine stukken. Doe in een steelpan en voeg de witte wijn, 10 cl water, het vanillestokje en de gevogeltebouillon toe. Laat voor twee derde inkoken.
  4. Giet door een puntzeef en vang de jus op. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak de paddenstoelen heel zorgvuldig schoon door de restjes aarde eraf te vegen. Verwijder het droge gedeelte van de steel. Snij de grote paddenstoelen eventueel in twee.
  6. Doe een beetje arachideolie in een steelpan en laat de paddenstoelen erin garen totdat zij mals beginnen worden (maar nog steeds beetvast).
  7. Haal de paddenstoelen uit de pan en zet opzij. Warm de kookjus van de paddenstoelen op in een steelpan.
  8. Voeg de mantelschelpen en de saus toe, zodra de jus warm is. Laat ongeveer 2 minuten koken op hoog vuur. Voeg tot slot de paddenstoelen toe en meng zorgvuldig.
  9. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en versier met een takje bladpeterselie.

Kooktip

  • Indien u geen vanillestokje in huis heeft, kunt u ook vanillepoeder gebruiken.
  • U kunt de mantelschelpen vervangen door sint-jakobsvruchten of scampi’s.
  • De « plus » op voedingsgebied: Deze ultralichte bereiding is een uitstekende bron van ijzer, maar ook van zink en selenium, de twee oligo-elementen die essentieel zijn voor het antioxydantenschild.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 740; energie (kCal): 177; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 28; suikers (g): 1; vezels (g): 4,8; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 406,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanilleA