Recept zoekresultatenPannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honing
Delhaize logo
  • Pannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honingC

Pannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Pannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honingC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 afgestreken eetlepels honing
  • 3 Jonagold appels
  • 4 crottins de Chavignol
  • 100 g gerookte, kleine spekblokjes
  • 1 noot boter
  • peper
  • tijm

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Schil de appels, snij ze in 4, verwijder het klokhuis en snij de partjes in kleine plakjes. Smeer kleine, individuele ovenschaaltjes lichtjes in met boter en verdeel er de appelplakjes over.
  3. Snij de kaasjes horizontaal doormidden en leg ze, met de gesneden kant naar onder, op de appels. Bestrooi met de spekblokjes en tijm, kruid met peper, lepel er de honing over. Laat in de oven lichtbruin bakken gedurende 15 min.
  4. Serveer warm met brood en een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 680; energie (kCal): 163; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 10,9; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 296,33
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Pannetje van appels met geitenkaas, spekblokjes en honingC