Recept zoekresultatenPannenkoekentoren met exotisch fruit
Delhaize logo
  • 00:00
    00:00
  • Pannenkoekentoren met exotisch fruit

Pannenkoekentoren met exotisch fruit

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Pannenkoekentoren met exotisch fruit

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • exotisch fruit (fysalis, carambola ...) naar keuze voor de afwerking
  • 1 koffielepel water
  • 1 cl room
  • 100 g suiker
  • 3 passievruchten
  • 1 snuifje zout
  • 1 klontje boter
  • 50 g boter
  • 1 l volle melk
  • 500 g bloem
  • 8 eieren
  • 50 g gezouten boter

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min

  1. Doe de bloem in een kom. Voeg de eieren 1 per 1 toe en klop op. Voeg de melk toe.
  2. Smelt 50 g boter en meng onder de bloem, melk en de eieren. Werk af met een snuifje zout.
  3. Maak kleine pannenkoeken door een halve pollepel beslag per keer te bakken in een pan met een klontje boter.
  4. Bereid de karamel: doe de suiker in een hoge kookpot met 1 kl water. Zet op een hoog vuur tot de suiker vloeibaar wordt en een mooie karamelkleur krijgt. Let op dat de suiker niet aanbrandt. Haal van het vuur, voeg de boter toe en laat volledig smelten. Voeg het vruchtvlees van de passievruchten toe. Zet terug op het vuur en voeg de room toe. Nu pas mag je 1 keer omroeren om alles samen te mengen. Laat afkoelen.
  5. Stapel de pannenkoeken netjes op elkaar en overgiet met de karamel. Werk af met exotisch fruit.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    00:00
  • Pannenkoekentoren met exotisch fruit