Recept zoekresultatenPannenkoeken uit Hortobagy
Delhaize logo
  • Pannenkoeken uit Hortobagy
    B
Pannenkoeken uit HortobagyB

Pannenkoeken uit Hortobagy

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g varkensspiering
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 quelques tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 dl zure room
  • 5 dl water
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren (voor de pannenkoeken)
  • 240 g zelfrijzende bloem (voor de pannenkoeken)
  • 5 dl melk (voor de pannenkoeken)
  • 5 el olijfolie (voor de pannenkoeken)
  • Peper en zout (voor de pannenkoeken)
  • 500 g varkensspiering
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 quelques tomaat
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 el express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 dl zure room
  • 5 dl water
  • 1 el olijfolie
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 2 eieren (voor de pannenkoeken)

Begin met koken

: 30 min. + 2 u. kooktijd
1
Fruit de spekblokjes op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de spiering in blokjes toe, zodra het spek braadvet vrijgeeft, en bak het vlees op een hoog vuur goudbruin, met de tijm en de rozemarijn. Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de gesnipperde ui, de ontpitte paprika in reepjes, de tomaat in grote blokjes en het paprikapoeder 5 min. in, op een vrij hoog vuur. Doe het vlees terug in de sauteerpan, giet er het water bij, zet het deksel op de pan en laat 2 u. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak de pannenkoeken: los de bloem beetje bij beetje in de melk op. Voeg de eieren en de helft van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bak 8 pannenkoeken met de rest van de olijfolie.
3
Laat het vlees uitlekken, zodra het gaar is, en giet het braadvocht in een steelpan. Verkruimel de stukken spiering grof, bevochtig ze met een beetje saus en houd warm. Voeg het expressbindmiddel toe in de steelpan en breng aan de kook. Giet er de room bij en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Warm de pannenkoeken op en verdeel de vulling over het midden van elke pannenkoek. Rol de pannenkoeken op of plooi ze tot pakketjes. Overgiet ze met saus, werk ze af met peterselie en serveer.
1
Fruit de spekblokjes op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de spiering in blokjes toe, zodra het spek braadvet vrijgeeft, en bak het vlees op een hoog vuur goudbruin, met de tijm en de rozemarijn. Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de gesnipperde ui, de ontpitte paprika in reepjes, de tomaat in grote blokjes en het paprikapoeder 5 min. in, op een vrij hoog vuur. Doe het vlees terug in de sauteerpan, giet er het water bij, zet het deksel op de pan en laat 2 u. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak de pannenkoeken: los de bloem beetje bij beetje in de melk op. Voeg de eieren en de helft van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bak 8 pannenkoeken met de rest van de olijfolie.
3
Laat het vlees uitlekken, zodra het gaar is, en giet het braadvocht in een steelpan. Verkruimel de stukken spiering grof, bevochtig ze met een beetje saus en houd warm. Voeg het expressbindmiddel toe in de steelpan en breng aan de kook. Giet er de room bij en breng verder op smaak met peper en zout.
4
Warm de pannenkoeken op en verdeel de vulling over het midden van elke pannenkoek. Rol de pannenkoeken op of plooi ze tot pakketjes. Overgiet ze met saus, werk ze af met peterselie en serveer.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 846,25
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 846,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geroosterde varkensrib

Delhaize

Geroosterde varkensrib

4 × +/- 150 gr

+/-€15,76

Spekblokjes | Gerookt

Herta

Spekblokjes | Gerookt

200 gr

€3,09

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

250 gr

€3,49

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

Maizena

Bindmiddel | voor bruine saus | 250 g

250 gr

€2,29

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€48,39