Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPannenkoeken uit Hortobagy
Delhaize logo
  • Pannenkoeken uit HortobagyB

Pannenkoeken uit Hortobagy

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Pannenkoeken uit HortobagyB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 takje tijm
  • Peper en zout (voor de pannenkoeken)
  • 5 el olijfolie (voor de pannenkoeken)
  • 5 dl melk (voor de pannenkoeken)
  • 240 g zelfrijzende bloem (voor de pannenkoeken)
  • 2 eieren (voor de pannenkoeken)
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 1 takje rozemarijn
  • 500 g varkensspiering
  • 1 el olijfolie
  • 5 dl water
  • 1 dl zure room
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor witte sauzen
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 100 g gerookte spekblokjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 2 u. kooktijd

  1. Fruit de spekblokjes op een zacht vuurtje, in een sauteerpan met de olijfolie. Voeg de spiering in blokjes toe, zodra het spek braadvet vrijgeeft, en bak het vlees op een hoog vuur goudbruin, met de tijm en de rozemarijn. Haal het vlees uit de sauteerpan en fruit er de gesnipperde ui, de ontpitte paprika in reepjes, de tomaat in grote blokjes en het paprikapoeder 5 min. in, op een vrij hoog vuur. Doe het vlees terug in de sauteerpan, giet er het water bij, zet het deksel op de pan en laat 2 u. op een zacht vuurtje sudderen.
  2. Maak de pannenkoeken: los de bloem beetje bij beetje in de melk op. Voeg de eieren en de helft van de olijfolie toe. Kruid met peper en zout. Bak 8 pannenkoeken met de rest van de olijfolie.
  3. Laat het vlees uitlekken, zodra het gaar is, en giet het braadvocht in een steelpan. Verkruimel de stukken spiering grof, bevochtig ze met een beetje saus en houd warm. Voeg het expressbindmiddel toe in de steelpan en breng aan de kook. Giet er de room bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  4. Warm de pannenkoeken op en verdeel de vulling over het midden van elke pannenkoek. Rol de pannenkoeken op of plooi ze tot pakketjes. Overgiet ze met saus, werk ze af met peterselie en serveer.

Tip: Voor een snellere versie, vervang je de spiering door varkens-, runds- of kippengehakt: stoof het gehakt gewoon met de groenten en laat alles 15 min. sudderen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 552; energie (kCal): 132; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 9,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 846,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Pannenkoeken uit HortobagyB