Recept zoekresultatenPannenkoeken met grijze garnalen en prei
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met grijze garnalen en prei
    C
Pannenkoeken met grijze garnalen en preiC

Pannenkoeken met grijze garnalen en prei

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • bieslook
  • 40 g boekweitmeel
  • 10 cl droge witte wijn
  • zout
  • 1 ei
  • 300 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 20 cl melk
  • 1 el olijfolie
  • 20 cl verse room
  • 40 g zelfrijzende bloem
  • bieslook
  • 40 g boekweitmeel
  • 10 cl droge witte wijn
  • zout
  • 1 ei
  • 300 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 20 cl melk
  • 1 el olijfolie
  • 20 cl verse room
  • 40 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

1
Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
3
Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
4
Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.
1
Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
2
Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
3
Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
4
Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 147; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 420,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 147; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 420,13
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Lichtmis
Diner
Winter,Lente
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Bloem | Boekweitmeel | Bio

Delhaize

Bloem | Boekweitmeel | Bio

1 kg

Bio

€5,99

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Prei | Fijngesneden

Delhaize

Prei | Fijngesneden

300 gr

€1,79

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

2 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€14,98

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
€33,89