Recept zoekresultatenPannenkoeken met grijze garnalen en prei
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met grijze garnalen en preiC

Pannenkoeken met grijze garnalen en prei

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Lunch
Pannenkoeken met grijze garnalen en preiC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bieslook
  • 20 cl verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 20 cl melk
  • 150 g gepelde grijze garnalen
  • 1 ei
  • 300 g fijngesneden prei (zakje klaar voor gebruik)
  • snuifje zout
  • 10 cl droge witte wijn
  • 40 g boekweitmeel
  • 40 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg€8,99
    35,96 €/kg
    €7,19
    Afhaling vanaf 13/01
  • Begin met koken

    1. Fruit de prei in de olie in een steelpan op een zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een heel zacht vuur.
    2. Bereid ondertussen het pannenkoekenbeslag met de aangegeven ingrediënten en bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
    3. Giet de room over de prei en laat nog 5 min. onafgedekt stoven. Voeg de garnalen toe en neem meteen van het vuur, breng op smaak met peper en zout.
    4. Garneer de warme pannenkoeken met de bereiding, werk af met bieslook en serveer meteen als voorgerecht.

    Kooktip

    Je kan de garnalen vervangen door gerookte zalmreepjes of een restje verkruimelde gebakken zalm.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 613; energie (kCal): 147; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 3,5; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 5,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 420,13
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Lunch
    • Pannenkoeken met grijze garnalen en preiC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg€8,99
    35,96 €/kg
    €7,19
    Afhaling vanaf 13/01