• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes

Makkelijk
< 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Snack
  • Keuken: Belgisch
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Overig
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 60 g blonde cassonadesuiker
  • 1/2 eetlepel olie
  • 2 dl melk
  • 50 g gezouten boter
  • 1 ei
  • een snuifje kaneelpoeder
  • snuifje zout
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • 2 dikke golden of jonagold appels
  • 80 g zelfrijzende bloem
Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes
Bereiding

  1. Bereid het beslag met de aangegeven ingrediënten, bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  2. Schil de appels en snij ze in blokjes. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur. Voeg de suiker toe en laat snel karameliseren. Giet er geleidelijk aan 5 cl warm water bij en meng langzaam tot een homogene saus, voeg eventueel het kaneelpoeder toe. Laat alles ongeveer 1 min. sudderen.
  3. Garneer de warme pannenkoeken met de appels en serveer meteen.

Kooktip

Voor de lekkerbekken: extra lekker met een bolletje vanilleijs!

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst