• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Brunch
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • arachideolie
  • zout
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • verse munt
  • 1/2 vanillestokje (afgeschraapt)
  • 30 g suiker
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 4 eieren
  • frambozensiroop "Coulis de Ponthier"
  • 1 potje zure room
Bereiding

Bereidingstijd: 20

  1. Plaats de bloem in een kom, maak een putje in het midden en doe hier de eieren, de suiker, de vanille, de boter en het zout in. Meng voorzichtig. Mix en voeg de melk toe tot je een glad deeg verkrijgt.
  2. Giet een straaltje arachideolie in een pannenkoekenpan en verwarm goed. Giet er een pollepel deeg in en verdeel het goed over heel het oppervlak van de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudgeel.
  3. Serveer hem overgoten met een beetje frambozensiroop en met een quenelle zure room. Versier met wat blaadjes verse munt.
  4. Aarzel niet om tijdens het seizoen enkele verse rode vruchten toe te voegen.

Kooktip

Draai de pannenkoek pas om als het deeg volledig droog is. Je kunt het vanillestokje vervangen door vanillesuiker.

Nutritionele informatie

Energie: 506 kcal

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst