Recept zoekresultatenPannenkoeken met frambozensiroop en zure room
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room

Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Dessert
Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • arachideolie
  • zout
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • verse munt
  • 1/2 vanillestokje (afgeschraapt)
  • 30 g suiker
  • 1/2 l halfvolle melk
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 4 eieren
  • frambozensiroop "Coulis de Ponthier"
  • 1 potje zure room

Begin met koken

Bereidingstijd: 20

  1. Plaats de bloem in een kom, maak een putje in het midden en doe hier de eieren, de suiker, de vanille, de boter en het zout in. Meng voorzichtig. Mix en voeg de melk toe tot je een glad deeg verkrijgt.
  2. Giet een straaltje arachideolie in een pannenkoekenpan en verwarm goed. Giet er een pollepel deeg in en verdeel het goed over heel het oppervlak van de pan. Bak de pannenkoek aan beide zijden goudgeel.
  3. Serveer hem overgoten met een beetje frambozensiroop en met een quenelle zure room. Versier met wat blaadjes verse munt.
  4. Aarzel niet om tijdens het seizoen enkele verse rode vruchten toe te voegen.

Kooktip

Draai de pannenkoek pas om als het deeg volledig droog is. Je kunt het vanillestokje vervangen door vanillesuiker.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Dessert
  • Pannenkoeken met frambozensiroop en zure room