Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni
Delhaize logo
  • Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloniC

Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloni

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Student
Hoofdgerecht
Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloniC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 50 g verse pesto
  • verse basilicum
  • 50 g vers geraspte parmezaan
  • 250 g ricotta
  • 8 sneetjes prosciutto crudo (of andere rauwe ham)
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bol mozzarella (125 g per bol)
  • 40 cl melk
  • 2 eieren
  • snuifje zout
  • 160 g zelfrijzende bloem

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,63 €/kg
    €3,15
  • Groene pesto | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Bereid een beslag met de aangegeven ingrediënten en maak per portie 2 pannenkoeken op de gewone manier, maar bak ze in olijfolie.
    2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    3. Prak met de ricotta en de pesto met een vork. Voeg de uitgelekte en in kleine blokjes gesneden mozzarella toe. Meng en breng op smaak met peper en zout. Verdeel deze bereiding in het aantal pannenkoeken.
    4. Strijk de helft van de olijfolie uit in een grote, rechthoekige ovenschotel.
    5. Leg 1 sneetje ham in het midden van een pannenkoek en schep één deel van het pestomengsel in de lengte op de ham. Rol alles niet te stevig op en leg de pannenkoek in de schotel. Doe hetzelfde met de andere pannenkoeken.
    6. Meng de tomaten met de andere helft van de olijfolie, peper en zout. Strijk alles uit over de pannenkoeken, bestrooi met geraspte parmezaan en bak lichtbruin in de oven gedurende 20 min.
    7. Snij de cannelloni in twee en serveer meteen, bestrooid met basilicum.

    Kooktip

    Als je regelmatig pannenkoeken serveert, koop dan 2 pannen, je zal veel tijd winnen door tegelijkertijd 2 stuks te bakken!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 9,7; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 712,48
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Student
    Lunch
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Pannenkoeken gegratineerd zoals cannelloniC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Gepeld | Blokjes
    3 x 400 gr
    2,63 €/kg
    €3,15
  • Groene pesto | Vers
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Ricotta | Classico
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05