Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPannacotta met chocolade en bosbessen
Delhaize logo
  • Pannacotta met chocolade en bosbessenD

Pannacotta met chocolade en bosbessen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Pannacotta met chocolade en bosbessenD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 cl sojamelk
  • 100 g pure chocolade met minimum 70% chocolade
  • 2 g agar-agar in poedervorm
  • 200 g diepgevroren wilde bosbessen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    8 gr
    623,75 €/kg
    €4,99
  • Blauwe bessen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Soja
    3 x 25 cl
    3,13 €/l
    €2,35
  • Chocolade | Puur | Uganda | 80%
    100 gr
    15,50 €/kg
    €1,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min.

    1. Haal de bosbessen uit de diepvriezer en leg ze op een groot plat bord.
    2. Verwarm de sojamelk op een matig vuur. Breek de chocolade in stukken. Als de sojamelk heel warm is, haal je de pot van het vuur en doe je er de chocolade bij. Dek af en laat 8 minuten smelten. Daarna roer je de bereiding om de chocolade goed te mengen. Zet de pot terug op het vuur en breng aan de kook. Voeg de agar-agar toe en laat nog 2 minuten koken terwijl je roert. Giet de pannacotta in vier vormen. Laat afkoelen op kamertemperatuur, bedek met folie en zet 1 uur in de koelkast of totdat je het opdient.
    3. Ontvorm de pannacotta's op een bord en verdeel de bosbessen erover.

    Kooktip

    Voor een ideale gelatineertextuur van agar-agar moet je telkens 50 cl vloeistof rekenen voor 2 g agar-agar.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 830; energie (kCal): 201; vetten (g): 16,9; verzadigde vetten (g): 13,6; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 6; vezels (g): 2,6; eiwitten (g): 2,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 403
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • Pannacotta met chocolade en bosbessenD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel
    8 gr
    623,75 €/kg
    €4,99
  • Blauwe bessen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Reeds in je keuken
  • Soja
    3 x 25 cl
    3,13 €/l
    €2,35
  • Chocolade | Puur | Uganda | 80%
    100 gr
    15,50 €/kg
    €1,55