Recept zoekresultatenPanna cotta met vanille en rode saus
Delhaize logo
  • Panna cotta met vanille en rode sausC

Panna cotta met vanille en rode saus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst,Valentijnsdag
Dessert
Panna cotta met vanille en rode sausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 100 g (diepgevroren) frambozen
  • 9 g gelatine
  • 225 g griessuiker "365"
  • 1 kaneelstokje
  • rode vruchten voor de afwerking (facultatief)
  • 8 cl rode wijn
  • 5 dl room met 20% vetgehalte
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    52,88 €/kg
    €2,75
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95
  • Begin met koken

    1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
    2. Snij de vanillepeul in de lengte open, haal er met de punt van een mes het merg uit en doe alles in een steelpan. Voeg de room en 75 g suiker toe, breng langzaam aan de kook en roer regelmatig met een houten lepel. Haal van het vuur, dek af en laat 5 min. trekken.
    3. Roer de uitgeknepen gelatineblaadjes door de warme room en roer tot ze geheel zijn opgelost. Laat even afkoelen, verwijder de vanillepeul en verdeel de room over 4 kleine ramequinschaaltjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    4. Breng 150 g suiker, 15 cl water, de kaneel en de wijn in een steelpan aan de kook en laat 10 min. sudderen op zacht vuur. Voeg de vooraf ontdooide frambozen toe, laat 1 min. sudderen en haal van het vuur. Laat afkoelen en mix. Zeef de saus en zet in de koelkast.
    5. Stort de panna cotta op de borden (dompel hiervoor de kommetjes even in een kom met heet water), lepel wat saus rondom en werk af met enkele rode vruchten. Dien fris op.

    Kooktip

    • Voor de kinderen: geef bij de panna cotta een chocoladesaus of een coulis van frambozen of exotische vruchten.
    • Giet de room in siliconevormen en laat opstijven in de diepvriezer. Haal de bevroren panna cotta uit de vormen en laat ontdooien op de borden in de koelkast of op kamertemperatuur.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 649; energie (kCal): 155; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 26; suikers (g): 24,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 394,94
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Kerst,Valentijnsdag
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Panna cotta met vanille en rode sausC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Frambozen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Gelatine | Poeder
    52 gr
    52,88 €/kg
    €2,75
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Kruiden | Kaneelstokjes
    10 gr
    295,00 €/kg
    €2,95