Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPanna cotta met abrikozencoulis en pistachenoten
Delhaize logo
  • Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenoten
    C
Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenotenC

Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenoten

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g abrikozen
  • 1/2 citroen
  • 50 g geroosterde gezouten pistachenoten
  • 4 dl kokosmelk
  • 80 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 zakje agar-agar
  • 300 g abrikozen
  • 1/2 citroen
  • 50 g geroosterde gezouten pistachenoten
  • 4 dl kokosmelk
  • 80 g suiker
  • 1 dl water
  • 1 zakje agar-agar

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd + 3 u in de koelkast
1
Los de agaragar op in de helft van het water. Giet het in een steelpan en voeg de rest van het water toe, de kokosmelk en het sap van de ½ citroen. Breng aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Verdeel het over 4 glazen en laat het 3 u in de koelkast harden.
2
Ontpit ondertussen de abrikozen en stoof ze samen met de suiker ± 20 min. op een zacht vuur tot ze compote worden. Mix de abrikozen en passeer ze door een puntzeef.
3
Pel de pistachenoten en hak ze in grove stukken. Bedek de panna cotta met de abrikozencoulis en de pistachenoten (op het laatste moment zodat ze lekker krokant blijven). Koud opdienen.
1
Los de agaragar op in de helft van het water. Giet het in een steelpan en voeg de rest van het water toe, de kokosmelk en het sap van de ½ citroen. Breng aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Verdeel het over 4 glazen en laat het 3 u in de koelkast harden.
2
Ontpit ondertussen de abrikozen en stoof ze samen met de suiker ± 20 min. op een zacht vuur tot ze compote worden. Mix de abrikozen en passeer ze door een puntzeef.
3
Pel de pistachenoten en hak ze in grove stukken. Bedek de panna cotta met de abrikozencoulis en de pistachenoten (op het laatste moment zodat ze lekker krokant blijven). Koud opdienen.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 18,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 468,38
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 18,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 468,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Moederdag
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik

Del Monte

Abrikozen | Half | Lichte siroop | Blik

2 × 240 gr

€5,58

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Pistachenoten

Delhaize

Pistachenoten

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,69

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

Vahiné

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

8 gr

€5,35

Reeds in je keuken

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Totaal:
€15,30