Recept zoekresultatenPanna cotta met abrikozencoulis en pistachenoten
Delhaize logo
 • Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenotenC

Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenoten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Dessert
Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenotenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 300 g abrikozen
 • 1/2 citroen
 • 4 dl kokosmelk
 • 80 g suiker
 • 1 dl water
 • 1 zakje agar-agar
 • 50 g geroosterde gezouten pistachenoten

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. kooktijd + 3 u in de koelkast

 1. Los de agaragar op in de helft van het water. Giet het in een steelpan en voeg de rest van het water toe, de kokosmelk en het sap van de ½ citroen. Breng aan de kook en laat 2 min. pruttelen. Verdeel het over 4 glazen en laat het 3 u in de koelkast harden.
 2. Ontpit ondertussen de abrikozen en stoof ze samen met de suiker ± 20 min. op een zacht vuur tot ze compote worden. Mix de abrikozen en passeer ze door een puntzeef.
 3. Pel de pistachenoten en hak ze in grove stukken. Bedek de panna cotta met de abrikozencoulis en de pistachenoten (op het laatste moment zodat ze lekker krokant blijven). Koud opdienen.

Kooktip

 • Het seizoen van de abrikozen is al afgelopen? Gebruik abrikozencompote in een bokaal (in dat geval zonder suiker!) En gebruik hem als coulis.
 • De gezonde plus: een abrikoos is rijk aan vezels en aan vitamine a. Maar ook aan ijzer en koper. Hij is de kampioen onder het fruit voor sporters.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 854; energie (kCal): 204; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 7,1; koolhydraten (g): 27,2; suikers (g): 18,3; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 468,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Dessert
Dessert
 • Panna cotta met abrikozencoulis en pistachenotenC