Recept zoekresultatenPanforte met chocolade
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:06
    D
  • Panforte met chocolade

Panforte met chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Panforte met chocoladeD

Ingrediënten voor 16 Porties

16 Porties
  • 160 g geroosterde amandelen
  • 80 g bloem
  • 2 kruidnagels
  • 1/2 koffielepel zwarte peper
  • 1/2 koffielepel muskaatnoot
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 1/2 koffielepel korianderpoeder
  • 125 g gekonfijte sinaasappelreepjes
  • 250 g gedroogde vijgen
  • 130 g acaciahoning
  • 150 g suiker
  • 85 g zwarte chocolade met 74% cacao
  • 200 g geroosterde hazelnoten
  • 1/2 eetlepel bloemsuiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op stand 5 – 150°C. Leg de amandelen en hazelnoten op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Bak ze mooi goudbruin in de oven, zorg dat ze niet aanbranden.
  2. Snijd de vijgen en gekonfijte sinaasappelreepjes in kleine blokjes. Meng met de hele amandelen en hazelnoten.
  3. Stamp de kruidnagels in een vijzel tot poeder. Meng de bloem met de gemalen kruidnagel en de rest van de specerijen.
  4. Hak de chocolade met een mes. Giet de suiker en de honing in een pan en breng aan de kook. Haal van het vuur en voeg er de chocolade aan toe. Meng en doe er de gedroogde en gekonfijte vruchten bij. Meng en voeg er de gekruide bloem aan toe. Meng snel.
  5. Bekleed een taartvorm van 22 cm met bakpapier. Giet er het deeg in, druk goed aan en bak 30 min in de oven. Laat in de vorm afkoelen.
  6. Haal de panforte uit de vorm en bepoeder met de suiker. Snijd in 16 stukken.

Kooktip

Panforte kan je meerdere dagen bewaren op kamertemperatuur gewikkeld in plastic folie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1838; energie (kCal): 440; vetten (g): 22; verzadigde vetten (g): 3,3; koolhydraten (g): 50,2; suikers (g): 42,4; vezels (g): 6,2; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 329,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • 00:00
    -04:06
    D
  • Panforte met chocolade

Deze recepten kan je ook leuk vinden