Recept zoekresultatenPancakes met verse kaas en compote van gedroogde abrikozen
Delhaize logo
  • Pancakes met verse kaas en compote van gedroogde abrikozenC

Pancakes met verse kaas en compote van gedroogde abrikozen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Ontbijt
Pancakes met verse kaas en compote van gedroogde abrikozenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g gedroogde zachte abrikozen (voor de garnituur)
  • 125 g bloem
  • 2 el kristalsuiker
  • 1,5 koffielepels kaneelpoeder (facultatief)
  • 1 ei
  • 2,5 dl karnemelk
  • 50 g boter
  • 1 snuifje zout
  • 500 g kwark (voor de garnituur)
  • 5 cl water (voor de garnituur)
  • 4 takjes munt (voor de garnituur)
  • 1 kl bakpoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. (+ 30 min. rusttijd)

  1. Meng de bloem, de suiker, het zout, het bakpoeder en, eventueel, het kaneelpoeder. Voeg het ei en 1 el gesmolten boter toe. Roer er dan beetje bij beetje de karnemelk onder. Meng tot een homogeen deeg, bedek het met een keukendoek en laat het 30 min. op kamertemperatuur rusten.
  2. Snijd de abrikozen in 2 en laat ze 5 min. op een zacht vuurtje sudderen in 5 cl water. Mix ze tot compote fijn.
  3. Giet halve pollepels deeg, op voldoende afstand van elkaar, in een grote braadpan met een klontje gesmolten boter. Laat zachtjes opwarmen en draai de pancakes om zodra de gaatjes aan het oppervlak zichtbaar blijven. Bak de andere kant goudbruin. Houd ze warm terwijl je de volgende bakt.
  4. Serveer de pancakes met de kwark en de lauwe abrikozencompote. Werk af met munt.

Tip: Bak de pancakes gerust op voorhand en warm ze gewoon in de microgolfoven op of in een braadpan op een zacht vuurtje.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
  • Pancakes met verse kaas en compote van gedroogde abrikozenC