Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtTerugroeping producten - Delhaize vraagt haar klanten om de "Brugse Pannenkoeken, Brugse Dessert Pannenkoeken" van het merk Geal niet meer te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOvernight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkuma
Delhaize logo
  • Overnight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkumaA

Overnight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkuma

door Karolien Olaerts

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Ontbijt
Overnight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkumaA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 el chiazaadjes (voor de Overnight oats)
  • 1 snufje kurkuma (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
  • 1 cm gember (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
  • 5 cl biorodebietensap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
  • 7 cl bio-appelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
  • 10 cl biowortelsap (voor het wortel- en rode-bieten sap met kurkuma)
  • 10 g pure chocolade (voor de topping)
  • 1/2 el zonnebloempitten (voor de topping)
  • 1/2 el pompoenpitten (voor de topping)
  • 30 g blauwe bessen (voor de topping)
  • 1/2 banaan (voor de topping)
  • 1 snufje kaneelpoeder (voor de Overnight oats)
  • 1 kl pindakaas (voor de Overnight oats)
  • 1 kl ahornsiroop (voor de Overnight oats)
  • 2 el plantaardig alternatief voor yoghurt (op basis van soja) (voor de Overnight oats)
  • 1,4 dl plantaardige sojadrink (voor de Overnight oats)
  • 35 g havervlokken (voor de Overnight oats)
  • ahornsiroop (voor de topping)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 12 u. (koeltijd)

  1. Doe de havervlokken en alle andere ingrediënten in een bokaal. Sluit en schud krachtig om alles goed te mengen. Laat heel de nacht in de koelkast rusten.
  2. Giet de bereiding de volgende ochtend in een grote kom. Werk af met de banaan in schijfjes, de blauwe bessen en de 2 soorten pitten. Bestrooi met de grofgehakte chocolade en besprenkel met ahornsiroop.
  3. Maak het sap: meng de 3 sappen met de kurkuma in een glas. Rasp de ongeschilde gember en pers met de vingers het sap uit de pulp, boven het glas. Meng en dien koel op met de overnight oats.

Tip: Rooster de pitten lichtjes (in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof), zo zijn ze lekker krokant en pittiger van smaak!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 106 kcal - Vetten: 4,3 g - Koolhydraten: 11,7 g - Vezels 2,5 g - Eiwitten: 3,8 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Ontbijt
  • Overnight oats met chia, wortel- en rodebietensap met kurkumaA