Recept zoekresultatenOssobuco met lentegroenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met lentegroentenA

Ossobuco met lentegroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vasten
Hoofdgerecht
Ossobuco met lentegroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel raapjes
  • peper en zout
  • Espelettepeper
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 6 teentjes knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 dl witte wijn
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 1 takje selder
  • 2 dikke wortel
  • 4 uien
  • 1,2 kg ossobuco
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 1 minibloemkolen
  • 4 dl groentesap bio
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 2 takjes verse oregano

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Groenten | Bio | Glas
    75 cl
    2,12 €/l
    €1,59
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,45 €/l
    €3,49
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    Afhaling vanaf 20/01
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 3 u kooktijd

    1. Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
    2. Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
    3. Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
    4. Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
    5. Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.

    Kooktip

    • Maak de ossobuco op voorhand klaar, want zoals alle stoofpotjes is ook deze nóg lekkerder als je hem opwarmt. Voeg de kleine lentegroenten wel net voor het opdienen toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vasten
    Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • Ossobuco met lentegroentenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Groenten | Bio | Glas
    75 cl
    2,12 €/l
    €1,59
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,45 €/l
    €3,49
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    165,00 €/kg
    €4,95
    Afhaling vanaf 20/01
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    1 st
    1,45 €/st
    €1,45