Recept zoekresultatenOssobuco met groenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met groentenA

Ossobuco met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen
Ossobuco met groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • bloem
  • 1 ui
  • 1 stengel groene selder
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • kruidentuiltje
  • 1 knoflookteentje
  • boter
  • 25 cl droge witte wijn
  • 1 dikke wortel
  • 4 dikke schijven ossobuco
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
  • 1 verkruimeld bouillonblokje

Begin met koken

  1. Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
  2. Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  3. Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
  4. Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.

Kooktip

Je kan de zijkanten van het vlees rondom enkele keren vertikaal insnijden zodat het tijdens het bakken niet kromtrekt.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 438; energie (kCal): 105; vetten (g): 4,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 8,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 451,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen
  • Ossobuco met groentenA