Ossobuco met gegrilde groenten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€Score
5 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 uien
- 100 g bloem
- 1,5 dl droge witte wijn
- 5 el olijfolie
- 1 kruidentuiltje
- 3 teentjes knoflook
- 4 sneetjes ossobucco
- 500 g gemengde groenten (wortelen, rapen en knolselder)
- 2 bokalen passata van kerstomaten
- 2 bokalen kalfsfond
- 3 dl groentensap
- verse oregano, tijm en/of rozemarijn voor de afwerking
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 2 u kooktijd
- Haal de sneetjes ossobuco door de bloem, tik het overschot eraf en bak ze aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een brede stoofpan met 2 el olijfolie. Kruid met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Doe weer 2 el olie in de stoofpan en fruit de gehakte uien en de geperste teentjes knoflook gedurende 5 min, op een zacht vuurtje. Overgiet met witte wijn, laat voor de helft inkoken en doe het vlees dan terug in de stoofpan. Voeg de kalfsfond toe, samen met het groentesap en het kruidentuiltje. Laat 1 u zonder deksel op een heel zacht vuurtje pruttelen.
- Verwarm de oven intussen voor op 180°C. Schil de groenten, snijd de wortelen in stukjes, de rapen in partjes en de knolselder in blokjes. Besprenkel ze met 1 el olijfolie en gril ze 20 min. in de oven.
- Zet het deksel op de stoofpan en laat 50 min. in de oven doorkoken, op 160°C. (Op het vuur kan het ook, maar dan moet je af en toe roeren en erop letten dat de bodem niet aanbrandt.)
- Voeg de gegrilde groenten toe in de stoofpan, breng verder op smaak en laat 10 min. doorkoken. Dien heet op, met pasta.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Lactose vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht