Recept zoekresultatenOrecchiette met salami en erwten
Delhaize logo
  • Orecchiette met salami en erwtenA

Orecchiette met salami en erwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Orecchiette met salami en erwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g erwten
  • 500 g “Basilico” tomatensaus Delhaize
  • 100 g “Negronetto” salami
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 500 g orecchiette pasta

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Gaar de pasta 20 min. in licht gezouten kokend water.
  2. Snij ondertussen de salami in kleine blokjes en bak ze in de olijfolie in een sauteuse op vrij hoog vuur. Voeg, wanneer ze gebakken zijn, de diepgevroren erwten toe en roer 2 min. op zacht vuur. Voeg de tomatensaus toe en laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de gare pasta af en dien meteen op met de saus. Serveer er geraspte parmezaan apart bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 892; energie (kCal): 212; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 30,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,4; eiwitten (g): 7,3; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 697,06
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Orecchiette met salami en erwtenA