Recept zoekresultatenOpen ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrème
Delhaize logo
  • Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrèmeB

Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrèmeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g ‘Pulled Pork’ Herta
  • 2 zoete aardappelen (± 500 g)
  • 8 verse lasagnevellen
  • 1 dl zure room
  • 6,5 dl water
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • Espelettepeper
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 1 u kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze.
  2. Breng 5 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Haal de pan van het vuur en voeg het vruchtvlees van de zoete aardappelen toe, samen met de zure room en de Espelettepeper, naar eigen smaak. Mix tot een gladde crème en breng verder op smaak. Houd warm.
  3. Fruit het vlees met de boter in een braadpan. Giet er 1,5 dl water bij, roer de aanbaksels los en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
  4. Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de lasagnevellen gedurende 3 min. in.
  5. Giet een beetje zoete aardappelcrème in de borden. Voeg 2 uitgelekte lasagnevellen toe in elk bord, verfrommel ze lichtjes en verdeel er de pulled pork over. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met basilicum en serveer.

Tip: Geef de pulled pork naar eigen smaak wat pit met een beetje sojasaus.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrèmeB