Recept zoekresultatenOpen ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrème
Delhaize logo
  • Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrème
    B
Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrèmeB

Open ravioli met pulled pork en zoete aardappelcrème

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 300 g ‘Pulled Pork’ Herta
  • 2 zoete aardappelen (± 500 g)
  • 8 verse lasagnevellen
  • 1 dl zure room
  • 6,5 dl water
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • Espelettepeper
  • peper
  • 300 g ‘Pulled Pork’ Herta
  • 2 zoete aardappelen (± 500 g)
  • 8 verse lasagnevellen
  • 1 dl zure room
  • 6,5 dl water
  • 20 g boter
  • 2 el olijfolie
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 4 takjes basilicum
  • Espelettepeper
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze.
2
Breng 5 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Haal de pan van het vuur en voeg het vruchtvlees van de zoete aardappelen toe, samen met de zure room en de Espelettepeper, naar eigen smaak. Mix tot een gladde crème en breng verder op smaak. Houd warm.
3
Fruit het vlees met de boter in een braadpan. Giet er 1,5 dl water bij, roer de aanbaksels los en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de lasagnevellen gedurende 3 min. in.
5
Giet een beetje zoete aardappelcrème in de borden. Voeg 2 uitgelekte lasagnevellen toe in elk bord, verfrommel ze lichtjes en verdeel er de pulled pork over. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met basilicum en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de hele zoete aardappelen in een ovenschaal, bak ze gedurende 1 u. en schil ze.
2
Breng 5 dl water aan de kook met het bouillonblokje. Haal de pan van het vuur en voeg het vruchtvlees van de zoete aardappelen toe, samen met de zure room en de Espelettepeper, naar eigen smaak. Mix tot een gladde crème en breng verder op smaak. Houd warm.
3
Fruit het vlees met de boter in een braadpan. Giet er 1,5 dl water bij, roer de aanbaksels los en laat 5 min. op een zacht vuurtje sudderen.
4
Breng een kookpot water aan de kook en dompel er de lasagnevellen gedurende 3 min. in.
5
Giet een beetje zoete aardappelcrème in de borden. Voeg 2 uitgelekte lasagnevellen toe in elk bord, verfrommel ze lichtjes en verdeel er de pulled pork over. Besprenkel met een scheutje olijfolie, werk af met basilicum en serveer.
Nutritionele informatie
B
Energie: 420 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zoete | Aardappelen

Delhaize

Zoete | Aardappelen

1 kg

€3,19

Pasta | Lasagne | Ei

De Cecco

Pasta | Lasagne | Ei

500 gr

€4,79

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Bouillon met laag zoutgehalte   | Kip |  108 g

Knorr

Bouillon met laag zoutgehalte | Kip | 108 g

109 gr

€2,75

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€29,24