Recept zoekresultatenOnigirazu (sushisandwich) met een aardbeiensoepje
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:51
  • Onigirazu (sushisandwich) met een aardbeiensoepje

Onigirazu (sushisandwich) met een aardbeiensoepje

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Overig
Snack
Onigirazu (sushisandwich) met een aardbeiensoepje

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 citroen bio (sap en zeste)
  • 3,5 dl water
  • 2 wortelen
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 mango
  • 2 norivellen
  • 1 meloen
  • 3 eetlepels rietsuiker
  • 1/2 koffielepel zout
  • 5 g basilicum Pistou
  • 1 eetlepel fruitige olijfolie
  • 500 g aardbeien
  • 1 dl rijstazijn (voor de marinade)
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 dl water (voor de marinade)
  • 250 g sushirijst
  • 100 g rode kool
  • 50 g zalmeitjes
  • 130 g gerookte zalmforel
  • 100 g gekookte en gepelde garnalen bio

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 35 min kooktijd + 30 min marineertijd

  1. Zet de sushirijst op in koud water met het zout. Breng zonder deksel naar het kookpunt. Zet het vuur laag en laat nog 10 min. sudderen. Laat de rijst nog 15 min. rusten onder het deksel. Voeg de rijstazijn toe en vermeng. Spreid de rijst uit op een bakplaat om te laten afkoelen.
  2. Maak de marinade: meng de rijstazijn met het water en 1/3 van de de suiker. Schil de mango en de avocado en snijd in fijne plakjes. Snijd met een dunschiller of mandoline heel fijne repen van de groenten. Marineer reepjes komkommer, wortel en de mango gedurende ± 30 min. in de marinade. Marineer de rode kool apart, anders kleurt alles rood!
  3. Leg de nori op een houten plank en bedek voor met een dunne laag rijst (½ cm) die je mooi aanduwt. Leg vervolgens op de helft van de rijst een laag mango en gemarineerde groenten. Eindig met een laag zalmforel en avocado of met de garnalen en zalmeitjes. Vouw het norivel in 2 en bevochtig de onderste rand met een beetje water, zodat je de driehoek voorzichtig kunt toevouwen.
  4. Maak het soepje: houd 2 aardbeien apart en snijd ze in 2. Snijd de meloen in stukken en mix samen met de aardbeien, het citroensap en de -zeste, de 2/3 van de suiker en de olijfolie in een blender. Dien op met enkele blaadjes basilicum Pistou en de gehalveerde aardbeien.

Kooktip

Zet deze lunchbox best in de koelkast om lekker vers te houden tot de middag.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Overig
Zomer
Snack
  • 00:00
    -00:51
  • Onigirazu (sushisandwich) met een aardbeiensoepje