One pot spaghetti
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
4 op 5Andere
Overig
Pasta
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g spaghetti
- 1 dl olijfolie
- 100 g geraspte Parmigiano
- 100 g Kalamataolijven
- 1 bussel lente-uitjes
- 1 bosje basilicum
- 100 g rucola
- 500 g kerstomaten
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1,2 l water
- 200 g chorizo
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013041600151220000
F2018070600020220000
F2018041200015960000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 10 min kooktijd
- ‘Mise en place’ : snijd het wit van de lente-uitjes grof, snijd de kerstomaten in de helft en de chorizo in plakjes van +/- 2 mm dik. Snipper dan de basilicum fijn, hak de rucola en houd de helft van de beiden aan de kant voor de afwerking. Het groen van de lente-uitjes kan je ook al fijnsnipperen. Dat gebruik je voor de afwerking.
- Zet een grote pot met 1,2 l water op het vuur en voeg de spaghetti, de lente-uitjes, de tomatenblokjes, de olijfolie, de olijven, de kerstomaatjes, de chorizo, de helft van de fijngesnipperde basilicum en rucola toe.
- Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Kook gaar in 8 à 10 min. Voeg indien nodig nog wat extra water toe zodat de pasta al dente is en de saus gebonden.
- Na de kooktijd bestrooi je de pasta met het groen van de lente-uitjes en de rest van de basilicum en rucola. Laat deze overheerlijke pasta niet koud worden en serveer meteen met de geraspte parmigiano.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 543; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,5; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 10,7; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 4,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 1238,25
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Pasta
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2013041600151220000
F2018070600020220000
F2018041200015960000
F1987042300314800000
Laad nog 4 producten