Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOmelet met asperges op z’n Italiaans
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:55
    C
  • Omelet met asperges op z’n Italiaans

Omelet met asperges op z’n Italiaans

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Pasen,Student
Hoofdgerecht
Omelet met asperges op z’n ItaliaansC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 bussel groene asperges
  • 5 eieren
  • 2 el melk
  • 25 g half-zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 sneetjes rauwe Italiaanse ham (« Prosciutto »)
  • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Prosciutto di Parma
    120 gr
    52,42 €/kg
    €6,29
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Breek het harde onderste gedeelte van de asperges af, maar schil ze niet. Kook gaar in lichtgezouten kokend water in 5 à 8 min., afhankelijk van de dikte. Laat uitlekken op keukenpapier.
    2. Klop de eieren los met de melk. Voeg de kaas toe en de fijngehakte tomaten, breng op smaak met peper en zout.
    3. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Giet er, wanneer de pan goed warm is, de eieren in en laat stollen op matig vuur. Leg asperges en ham op een helft. Vouw de gebakken omelet in twee.
    4. Dien onmiddellijk op met een slaatje en ciabattabrood.

    Kooktip

    Een prima gerecht om een restje gekookte asperges te verwerken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 687; energie (kCal): 165; vetten (g): 11,9; verzadigde vetten (g): 4,2; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12,6; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 228,03
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Pasen,Student
    Brunch
    Lente
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:55
      C
    • Omelet met asperges op z’n Italiaans

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Prosciutto di Parma
    120 gr
    52,42 €/kg
    €6,29
  • Geraspte Parmigiano Reggiano
    Dit product is niet meer beschikbaar