Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOmelet- en komkommerrolletjes
Delhaize logo
  • Omelet- en komkommerrolletjesA

Omelet- en komkommerrolletjes

Moeilijkheid

Moeilijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Barbecue,Buiten eten
Aperitief
Omelet- en komkommerrolletjesA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 200 g gerookte zalm in sneetjes
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 1/2 dl olijfolie
  • 10 g koriander
  • 10 g basilicum
  • 10 g munt
  • 100 g verse volle kaas
  • 80 g verse geitenkaas
  • 6 eieren
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 komkommer
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Verse kaas | Vol
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + 30 min baktijd + 30 min rusttijd

    1. Verwarm de oven voor op 220°C op grillstand.
    2. Mise en place: begin met de vulling van de rolletjes. Besprenkel de paprika’s royaal met olijfolie en gril ze in de voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min. Haal de paprika’s na de baktijd uit de oven, dek ze af met aluminiumfolie en laat ± 10 min afkoelen. Als de paprika’s koud zijn, kun je ze gemakkelijk ontvellen. Snijd daarna ook het kroontje weg en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de paprika’s in 4.
    3. Snijd de komkommer met de mandoline in de lengte, in flinterdunne plakken.
    4. Hak de verse kruiden fijn en meng ze met de verse kaas, de geitenkaas en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
    5. Klop de eieren los en kruid met peper en zout. Zet een pannetje op het vuur met wat olijfolie en bak 2 dunne omeletjes. Zet ze even aan de kant zodat ze kunnen afkoelen.
    6. Stel nu de rolletjes samen. We maken 2 soorten. Voor de eerste soort neem je de omeletten en de komkommerplakjes.
    7. Neem een omelet en dresseer er de komkommerplakjes licht overlappend van boven naar beneden op. Werk af met de rode paprika’s en de verse kaas.
    8. Rol de omeletten stevig op en wikkel ze in een vel vershoudfolie. Span goed aan en laat minstens een halfuurtje opstijven in de koelkast.
    9. Voor de tweede soort start je met een reep komkommer. Besmeer met kaas, leg er een reepje gerookte zalm op en besmeer opnieuw met kaas. Werk af met een plakje gele paprika en rol op tot een rolletje ter grootte van een stukje sushi. Schik de rolletjes op een bord, dek af met vershoudfolie en laat even opstijven in de koelkast.
    10. Haal de omelet- en komkommerolletjes net voor het serveren uit de koelkast. Snijd de omelet in rolletjes van ± 3 cm zodat ze even groot zijn als de komkommer-zalmrolletjes. Schik alles mooi op een bord en werk af met een beetje Espelettepeper.

    Kooktip

    12 stuks = 4 personen

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 518; energie (kCal): 124; vetten (g): 9,4; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1; eiwitten (g): 7,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 149,54
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Barbecue,Buiten eten
    Brunch
    Zomer
    Aperitief
    • Omelet- en komkommerrolletjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gerookte Zalm | Schots | -25%zout
    140 gr
    47,07 €/kg
    €6,59
  • Kruiden | Espelettepeper
    40 gr
    222,25 €/kg
    €8,89
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Verse kaas | Vol
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69