Recept zoekresultatenOlijfbrood met kaas en pesto
Delhaize logo
  • Olijfbrood met kaas en pestoD

Olijfbrood met kaas en pesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Barbecue
Snack
Olijfbrood met kaas en pestoD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 600 g olijfbroden
  • 140 g pesto
  • 250 g sneetjes Gouda kaas

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak aan de bovenzijde van het brood inkepingen met een mes tot in de helft van het brood, zodat je een ruitvormig patroon krijgt.
  3. Besmeer de gleufjes van het brood met de pesto en vul ze met een plakje kaas. Besmeer ook de bovenkant nog eens met pesto.
  4. Bak het brood mooi goudbruin in de oven gedurende 15 min.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1294; energie (kCal): 309; vetten (g): 13,7; verzadigde vetten (g): 6,3; koolhydraten (g): 33,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 12,1; zout (g): 1,6. Energie (kcal/portie): 509,85
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Barbecue
Overig
Zomer
Snack
  • Olijfbrood met kaas en pestoD