Recept zoekresultatenOestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma
Delhaize logo
  • Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

1 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Voorgerecht
Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 6 el citroensap
  • 10 g gerookte haringkuit
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 6 el gin
  • 10 g gekookte waterkers
  • 25 g gekookte spinazie
  • 1,5 bladeren gelatine
  • 3,5 el verse room
  • 1 el droge witte wijn
  • 1/2 kl agar-agar
  • 3 el suikerrietsiroop
  • 1 kl Eau de Villée
  • 3 el zure room taste of Inspirations
  • 2 gaspatronen
  • 2 mooie kerveltoefjes
  • 2 stuks garnalenkroepoek
  • geraspte limoenschil
  • espelettepeper in poeder
  • peper
  • 2 eiwitten
  • 12 oesters
  • 1 sjalot

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Gin | London dry | 37,5% ALC.

Gordon's

Gin | London dry | 37,5% ALC.

70 cl

€18,49

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

Vahiné

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

8 gr

€5,35

Suikerriet | Vloeibaar

Delhaize

Suikerriet | Vloeibaar

70 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,65

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Kroepoek | Garnalen

Delhaize

Kroepoek | Garnalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

Delhaize

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

2 × 900 gr

€35,98

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€96,58

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min

  1. Voor de citroengelei: voeg de volgende ingrediënten samen in een steelpan: 1 ½ el citroensap, 1 kl Eau de Villée, 1 el suikersiroop en de agar-agar. Breng aan de kook en laat 1 min koken terwijl je goed roert. Giet een laag van 0,5 cm dik op een bord en laat opstijven in de koelkast.
  2. Laat ondertussen de gelatine in koud water weken. Hak de sjalot fijn en gooi 10 g ervan in een steelpan (houd de rest opzij voor later), voeg de witte wijn toe en 2 el verse room. Breng aan de kook en laat de mengeling een beetje inkoken. Voeg het halve blad gelatine toe en laat het smelten. Voeg de gekookte en gehakte spinazie en waterkers toe. Mix het geheel fijn. Breng op smaak met zout, peper en komijn. Laat afkoelen.
  3. Verwarm lichtjes 1 ½ el verse room in een steelpan en laat er het overblijvende uitgelekte blad gelatine in smelten. Laat afkoelen. Meng de volgende ingrediënten al roerend in een kom: de gin, 2 el suikersiroop, 4 ½ el citroensap, de eiwitten en 5 el water. Voeg de afgekoelde room toe. Giet de mengeling in een spuitfles en voeg 2 gaspatronen toe. Schud goed en zet de fles in de koelkast.
  4. Open de oesters en laat ze in een vergiet boven een kom uitdruipen. Snijd de oestervrucht in blokjes van 1 cm. Snijd de opgesteven citroengelei in blokjes van 0,5 cm en voeg ze toe aan de oesterblokjes samen met 15 g fijngehakte sjalot en de zure room. Breng op smaak met peper en heel weinig zout.
  5. Voeg een beetje opgevangen oestersap en wat citroensap toe aan de spinaziewaterkerscoulis. Verdeel de coulis in 2 coupes net voor het opdienen. Leg de oestermengeling erbovenop. Garneer de kroepoek met de gerookte haringkuit en de kervel. Strooi er een beetje Espelettepeper over en wat geraspte limoenschil. Schud de spuitfles goed en garneer de coupes met de espuma en voeg er de versierde kroepoek aan toe. Meteen opdienen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Voorgerecht
  • Oestertartaar met spinaziewaterkerscoulis en gin-espuma

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Komijn

Santa Maria

Kruiden | Komijn

33 gr

€3,49

Gin | London dry | 37,5% ALC.

Gordon's

Gin | London dry | 37,5% ALC.

70 cl

€18,49

Tuinkers | Vilt

Delhaize

Tuinkers | Vilt

100 gr

€1,09

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

100 gr

Bio

€2,19

Gelatine | Helder | Blaadjes

Dr. oetker

Gelatine | Helder | Blaadjes

20 gr

€3,29

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bergerac Sec Wit

France - Sud Ouest

Bergerac Sec Wit

75 cl

€3,99

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

Vahiné

Agar-Agar | Plantaardig geleermiddel

8 gr

€5,35

Suikerriet | Vloeibaar

Delhaize

Suikerriet | Vloeibaar

70 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,65

Room | Zuur | Isigny

Taste of Inspirations

Room | Zuur | Isigny

20 cl

€2,25

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,19

Kroepoek | Garnalen

Delhaize

Kroepoek | Garnalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

Delhaize

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

2 × 900 gr

€35,98

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€96,58