Recept zoekresultatenOesters op een tartaar van komkommer en pompelmoes
Delhaize logo
  • Oesters op een tartaar van komkommer en pompelmoesA

Oesters op een tartaar van komkommer en pompelmoes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Oesters op een tartaar van komkommer en pompelmoesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 holle Normandische oesters
  • 1 komkommer
  • 2 roze pompelmoezen
  • 1 geel chilipepertje
  • 16 kleine verse basilicumblaadjes

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

  1. Schil de komkommer. Snijd de komkommer en het gele pepertje in fijne brunoise.
  2. Schil en snijd de pompelmoezen à vif, daarna ook in fijne brunoise.
  3. Meng alles door elkaar.
  4. Haal de oesters uit hun schelp, vul de schelpen met de brunoises en leg er de oesters voorzichtig weer op.
  5. Werk af met enkele verse basilicumblaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 127; energie (kCal): 30; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 64,26
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Oesters op een tartaar van komkommer en pompelmoesA