Recept zoekresultatenOesters met pikante tomatensalsa
Delhaize logo
 • Oesters met pikante tomatensalsaA

Oesters met pikante tomatensalsa

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Aperitief
Oesters met pikante tomatensalsaA

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
 • 8 oesters
 • 2 tomaten
 • enkele selderblaadjes
 • 2 eetlepels vodka
 • enkele druppels Tabasco
 • 1 eetlepel Worcestersaus

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur marineren

 1. Verwijder het kroontje van de tomaten en pel ze. Snijd de tomaten in 4, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in brunoise (blokjes van 1 cm op 1 cm).
 2. Doe de tomatenblokjes in een kommetje en giet er de vodka bij. Snipper de selderblaadjes fijn en meng ze onder de brunoise, samen met de worchestersaus. Besprenkel met tabasco en kruid met peper en zout.
 3. Laat een uurtje marineren.
 4. Open de oesters met een oestermes en leg de oesters opnieuw in hun schelp. Lepel wat van de tomatenmarinade op iedere oester en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 199; energie (kCal): 47; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 3,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 26,38
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
 • Oesters met pikante tomatensalsaA