Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOesters met champagne, roerei en kaviaar
Delhaize logo
  • Oesters met champagne, roerei en kaviaar

Oesters met champagne, roerei en kaviaar

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst,Valentijnsdag
Aperitief
Oesters met champagne, roerei en kaviaar

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 noot boter
  • 10 cl champagne brut
  • 4 eieren
  • enkele stengels bieslook
  • peper
  • 5 cl room
  • 12 holle oesters
  • 300 g grof zout
  • 1 klein doosje kaviaar

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champagne brut
    75 cl
    38,39 €/l
    €28,79
  • Bieslook | Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C en neem er de bakplaat uit.
    2. Open de oesters, verwijder het vlees en giet met het gezeefde vocht in een steelpan. Was de schelpen en zet op de ovenplaat. Zet apart.
    3. Voeg de champagne bij de oesters in de steelpan  en breng op matig vuur aan de kook. Laat 1 min. zacht sudderen en haal van het vuur. Laat de oesters uitlekken. Laat het kookvocht , op hoog vuur, inkoken tot het equivalent van 3 eetlepels. Haal van het vuur en voeg de room toe.
    4. Warm de schelpen op in de oven.
    5. Klop de eieren los. Smelt boter in een steelpan en voeg de eieren toe Laat op laag vuur langzaam stollen en roer met een houten spatel. Haal van het vuur wanneer de eieren gestold, maar nog romig zijn. Voeg het room/champagnemengsel toe en breng op smaak met peper en zout.
    6. Giet het grof zout op een schotel en zet er de schelpen in. Verdeel het roerei en de gepocheerde oesters over de  schelpen. Werk af met een beetje kaviaar en een sprietje bieslook. Dien onmiddellijk op.
    7. Serveer met sneetjes oesterbrood, in driehoekjes gesneden en licht geroosterd.

    Kooktip

    • Wanneer de roereieren te snel stollen, zet de pan dan in een bodem koud water en voeg een losgeklopt ei toe.
    • Variant: Vervang de champagne door cava en de kaviaar door zalm- of lompviseitjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst,Valentijnsdag
    Overig
    Alle seizoenen
    Aperitief
    • Oesters met champagne, roerei en kaviaar

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champagne brut
    75 cl
    38,39 €/l
    €28,79
  • Bieslook | Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Room  35%
    20 cl
    4,70 €/l
    €0,94