Recept zoekresultatenOesters ‘Bloody Mary’
Delhaize logo
  • Oesters ‘Bloody Mary’

Oesters ‘Bloody Mary’

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Aperitief
Oesters ‘Bloody Mary’

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 8 oesters (bv. creuse nr. 3)
  • enkele takjes jong selderloof (binnenste takjes van de groene selder)
  • 6 cl vodka
  • 6 cl tomatensap
  • 1 eetlepel citroensap
  • een scheutje Engelse saus (Worcestershire sauce)
  • enkele druppels Tabasco
  • een snuifje selderzout
  • ijsblokjes of ijsschilfers (crushed ice)

Begin met koken

  1. Open de oesters voorzichtig en schraap ze los. (Of koop ze geopend.) Bewaar de delicate zeevruchten op ijs.
  2. Meng en/of mix de vodka, het tomatensap en het citroensap.
  3. Kruid de bloody mary-mix met Engelse saus, wat hete tabasco (naar smaak) en een bescheiden snuif selderzout. Beperk de hoeveelheid zout. De oesters smaken van nature zilt.
  4. Pluk takjes jong en zacht selderloof uit het hart van een groene selder.
  5. Lepel - vlak voor het serveren - over elke oester een beetje van de bloody mary-mix. Werk elke schelp af met een blaadje jong selderloof.

Kooktip

Serveer de oesters op ‘een bedje van’ ijsschilfers en mix eventueel een beetje ijs door het bloody mary-sausje.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Overig
Alle seizoenen
Aperitief
  • Oesters ‘Bloody Mary’