Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOester- en kreeftenschotel
Delhaize logo
  • Oester- en kreeftenschotelA

Oester- en kreeftenschotel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Party,Kerst
Voorgerecht
Oester- en kreeftenschotelA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 citroenen
  • 2 takjes selder
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 8 peperbollen
  • 1 snuifje zout
  • 24 oesters n°3
  • 4 kreeften van +/- 450 g
  • 4 g cayennepeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Begin met koken

    1. Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg samen met de cayennepeper bij de bouillon en kruid met zout. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
    2. Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 3 min onder in de kokende court-bouillon.
    3. Wanneer de kreeften gaar zijn, snijd je ze doormidden. Dresseer ze samen met de opengestoken oesters en de citroenen op een mooie schaal. 

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 73; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 405,59
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Party,Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Voorgerecht
    • Oester- en kreeftenschotelA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Wortelen
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19