Recept zoekresultatenOester- en kreeftenschotel
Delhaize logo
  • Oester- en kreeftenschotel
    A
Oester- en kreeftenschotelA

Oester- en kreeftenschotel

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 24 oesters n°3
  • 4 kreeften van +/- 450 g
  • 4 citroenen
  • 2 takjes selder
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 8 peperbollen
  • 1 zout
  • 4 g cayennepeper
  • 24 oesters n°3
  • 4 kreeften van +/- 450 g
  • 4 citroenen
  • 2 takjes selder
  • 2 wortelen
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 8 peperbollen
  • 1 zout
  • 4 g cayennepeper

Begin met koken

1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg samen met de cayennepeper bij de bouillon en kruid met zout. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 3 min onder in de kokende court-bouillon.
3
Wanneer de kreeften gaar zijn, snijd je ze doormidden. Dresseer ze samen met de opengestoken oesters en de citroenen op een mooie schaal. 
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg samen met de cayennepeper bij de bouillon en kruid met zout. Laat 20 min koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 3 min onder in de kokende court-bouillon.
3
Wanneer de kreeften gaar zijn, snijd je ze doormidden. Dresseer ze samen met de opengestoken oesters en de citroenen op een mooie schaal. 
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 73; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 405,59
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 307; energie (kCal): 73; vetten (g): 1,2; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 11,5; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 405,59
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Zomer,Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

Delhaize

Tafeloesters | Zeeland | 12ST | N.3

3 × 900 gr

€53,97

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

+/- 500 gr

+/-€33,00

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Reeds in je keuken

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€96,47