Recept zoekresultatenOcean salad met yoghurtdressing
Delhaize logo
  • Ocean salad met yoghurtdressingA

Ocean salad met yoghurtdressing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ocean salad met yoghurtdressingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookte zalm
  • 200 g grijze garnalen
  • 180 g gekookte biogarnaalstaarten
  • 2 avocado’s
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 200 g courgettelinguine
  • 1 citroen
  • 1 citroen (voor de dressing)
  • 4 el yoghurt (voor de dressing)
  • 4 els olijfolie (voor de dressing)
  • 1/3 bussel bieslook (voor de dressing)
  • zout en peper (voor de dressing)

Begin met koken

Bereidingstijd : 15 min.

  1. Maak de dressing: meng het citroensap met de gehakte bieslook en de rest van de ingrediënten.
  2. Snijd de citroen in schijfjes en de avocado’s in plakjes. Dresseer ze op de borden of in een grote schaal met de gerookte zalm, de 2 soorten garnalen, de spinazieblaadjes en de courgettelinguine. Besprenkel met een scheutje dressing en serveer met brood.

Tip: Werk je dressing af met wat dille en/of koriander.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 137; vetten (g): 10; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 1,6; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 470,46
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
  • Ocean salad met yoghurtdressingA