Delhaize logo
 • OasissaladeA

Oasissalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasen,Communie,Barbecue
Salade
OasissaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 5 sinaasappelen
 • 125 g vaste aardbeien
 • 1/2 koffielepel gemalen kaneel
 • 25 g ultrafijne griessuiker
 • 1 eetlepel oranjebloesemwater
 • 8 grote muntblaadjes + voor de afwerking

Begin met koken

 1. Pers 1 sinaasappel uit.
 2. Doe de kaneel, de suiker en het oranjebloesemwater in een kom. Voeg een beetje sinaasappelsap toe, meng, en voeg de rest toe.
 3. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees met een getand mesje, snij ze vertikaal in 4 en vervolgens in schijfjes. Vang het vrijgekomen sap op en giet alles in de kom.
 4. Snij de aardbeien in stukjes en de muntblaadjes in fijne reepjes en voeg toe aan de bereiding. Bedek met folie of een deksel en laat enkele uren trekken in de koelkast.
 5. Werk af met muntblaadjes en dien zeer fris op.

Kooktip

 • Variant: Dit recept is ook heerlijk zonder de aardbeien.
 • Wanneer je de sinaasappels versnijdt op een bord in plaats van een snijplank, kan je het sap gemakkelijker opvangen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 237; energie (kCal): 56; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 9,8; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 123,31
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Pasen,Communie,Barbecue
Overig
Zomer,Lente
Salade
 • OasissaladeA