Recept zoekresultatenNotencake met porto
Delhaize logo
  • Notencake met portoD

Notencake met porto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Overig
Dessert
Notencake met portoD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 250 g rietsuikerpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 7 theelepels koude melk
  • 120 g walnoten
  • 7 eetlepels rode porto
  • 20 g chemische gist (baking powder)
  • 4 eieren
  • 170 g boter op kamertemperatuur
  • 170 g gezeefde patisseriebloem
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Mix de noten tot poeder.
  3. Meng de boter en de suiker tot er een homogeen deeg ontstaat. Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Voeg de bloem, de gist, het zout en de kaneel toe en meng. Giet er de porto en de melk bij. Meng goed, voeg dan de noten toe en meng opnieuw.
  4. Giet het deeg in een tulbandbakvorm en laat het gedurende 40 min. bakken in de oven. Haal de cake uit de bakvorm en laat afkoelen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1603; energie (kCal): 385; vetten (g): 21,8; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 37,5; suikers (g): 25,2; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 505,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Notencake met portoD