Delhaize logo
  • NotenboterD

Notenboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
NotenboterD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 koffielepels fijngeraspte citroenschil
  • 2 koffielepels notenolie
  • 250 g zachte boter
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 75 g walnoten

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min

  1. Laat de boter vooral niet smelten in de microgolfoven of oven: de boter moet zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Prak de zachte boter en meng met de fijngehakte walnoten, de citroenrasp, de peterselie en de notenolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Ideaal bij aardappelen en geroosterd gevogelte. Gebruik de boter zo of maak er een rolletje van (gewikkeld in bakpapier of vershoudfolie) en laat in de koelkast opstijven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 2403; energie (kCal): 582; vetten (g): 61,6; verzadigde vetten (g): 31,6; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 284,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • NotenboterD