Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenNormandisch kalkoengebraad in knapperig jasje
Delhaize logo
  • Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasjeC

Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasje

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasjeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 10 cl room
  • 16 sneden ontbijtspek
  • 1 fles Normandische cider (brut)
  • 150 g mosterd op oude wijze
  • 1 klein kalkoengebraad niet opgebonden van 750 g
  • 4 Jonagold appels
  • 2 eetlepels griessuiker "365"
  • 20 eetlepels boter
  • 3 sjalotjes

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Smeer een lange ovenschotel in met boter Leg er de sneetjes spek in 2 rijen van 8, laat aan de buitenkant over hangen en in het midden ongeveer 5 cm overlappen. Smeer een kant van het gebraad rijkelijk in met mosterd en draai dan om op het spek. Smeer verder helemaal in met mosterd en vouw de sneetjes spek naar binnen over het gebraad.
  3. Overgiet met 15 cl cider en laat 45 min. in de oven braden. Draai halverwege de braadtijd om, zodat het gebraad alom krokant wordt. Voeg, indien nodig, nog wat cider toe.
  4. Laat, ondertussen, de fijngesneden sjalotjes met een nootje boter zacht stoven in een steelpan. Bestrooi, na 5 min., met bloem, meng 30 sec. en giet er ½ fles (37,5 cl) cider bij. Breng aan de kook en laat 10 min. heel zacht koken. Voeg de room en een grote eetlepel mosterd toe, kook nog 5 min. en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil de appels, snij in blokjes en bak met 30 g boter op hoog vuur in een grote braadpan. Bestrooi met suiker en laat licht karameliseren.
  6. Snij het gebraad in plakken van 1 cm dikte en dien op met de appels en de saus. Serveer hierbij mini-röstis en tuinkers.

Kooktip

  • Je kan de appelblokjes op de borden dresseren met behulp van een metalen ring. Veel mooier!
  • Mix de saus voor een fijner resultaat.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 644; energie (kCal): 155; vetten (g): 10,3; verzadigde vetten (g): 5,6; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 3,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 1113,21
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Normandisch kalkoengebraad in knapperig jasjeC