Recept zoekresultatenNice cream shake met chocolade
Delhaize logo
 • Nice cream shake met chocolade
  C

Nice cream shake met chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Dessert
Nice cream shake met chocoladeC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 2 bananen
 • 5 dl amandeldrink of volle melk
 • 1 dl room (optioneel)
 • 125 g chocolade Delicata naar keuze: 'Puur', 'Melk pecan karamel zeezout', paaseitjes ...

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 6 u vries- en koeltijd)

 1. Schil de bananen, snijd ze in schijfjes, verdeel ze over een schaal en zet ze minstens 6 u in de diepvriezer.
 2. Hak de chocolade. Warm de amandeldrink of de melk op, haal de pan net vóór het kookpunt van het vuur en voeg de chocolade toe. Laat 2 min. rusten, meng met een garde en laat volledig afkoelen. Zet in de koelkast.
 3. Optioneel: klop de room stijf.
 4. Mix de bananen en de chocolademelk in de beker van de mixer (of van de blender) tot een smeuïge drank. Verdeel over 4 grote glazen, werk eventueel af met slagroom en tast meteen toe.

Tip: Wil je een even mooi resultaat als op de foto? Heel eenvoudig: smelt een beetje witte chocolade en smeer er de bovenste 3 à 4 cm van de glasrand mee in, terwijl je het omgekeerd houdt. Bestrooi met gehakte chocolade en zet de glazen (nog altijd omgekeerd) op een schaal met bakpapier. Laat in de koelkast stollen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 138; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 5,3; koolhydraten (g): 13; suikers (g): 9,7; vezels (g): 1; eiwitten (g): 1,6; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 339,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Dessert
 • Nice cream shake met chocolade
  C