Recept zoekresultatenNew England Chowder (soep)
Delhaize logo
  • New England Chowder (soep)B

New England Chowder (soep)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig,Veggie - minder dan 3€
Hoofdgerecht
New England Chowder (soep)B

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 25 cl lightroom
  • 4 takjes peterselie voor de versiering
  • 125 g gemengde wilde en langkorrelrijst
  • 2 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 2 verse tijmtakjes
  • 1 l water
  • 2 eetlepels bloem
  • 150 g witte champignons
  • 3 wortelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 ui
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Doe de olie in een kookpot en bak er de gehakte ui in aan. Voeg de fijngesneden selder en de in schijfjes gesneden wortelen toe. Doe er na 5 min. de in plakjes gesneden champignons bij. Laat 3 min. stoven.
  2. Bestrooi met bloem. Roer 1 min., voeg dan het water toe, de tijm en de verkruimelde bouillonblokjes. Dek af en laat 20 min. op zacht vuur sudderen.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Doe de room bij de soep en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schep een flinke eetlepel rijst in de borden, giet de soep rondom en serveer meteen, afgewerkt met peterselie.

Kooktip

  • De bovenstaande bereiding is vegetarisch. Een rijkere versie is de typische “clam chowder”: voeg dan op het laatste moment kamschelpvruchten (verkrijgbaar in de diepvriesafdeling) toe aan de soep. NB: deze typische soep wordt ook wel eens “chaudrée” genoemd.
  • Een gezond extraatje: deze soep is erg voedzaam en vetarm. Ze is rijk aan vezels, kalium, calcium en magnesium.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 216; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 7,9; suikers (g): 1,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 1,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 275,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig,Veggie - minder dan 3€
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • New England Chowder (soep)B