Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • 00:00
    -00:43
  • Nems met kip

Nems met kip

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Nems met kip

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 50 g preiwitten
  • 8 takjes munt
  • 8 takjes koriander
  • 3 cm gember
  • 1/2 rode peper
  • 1 klein teentje knoflook
  • 3 el zonnebloemolie
  • 50 g rijstvermicelli
  • 12 vellen rijstpapier
  • 50 g sojascheuten
  • 50 g witte kool
  • 50 g wortelen
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • 200 g gekookte kip
  • 50 g preiwit
  • 2 el citroensap (voor de saus)
  • 1 kl wortelen (of een paar plakjes) (voor de saus)
  • 2 el kristalsuiker (voor de saus)
  • 8 el water (voor de saus)
  • 2 el vissaus (voor de saus)
  • 1 klein stukje rode peper (voor de saus)
  • 2 takjes koriander (voor de saus)
  • zout (voor de saus)

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min. + 5 min. kooktijd per bakbeurt

  1. Snipper het preiwit in fijne julienne. Hak de lente-uitjes, de knoflook, de rode peper en de gember fijn. Fruit de knoflook en de uien 2 min. op een matig vuurtje in een braadpan met de zonnebloemolie. Voeg de prei, de gember, de sojascheuten en de rode peper toe, samen met de geraspte wortelen en kool. Fruit 4 min. Laat op een bord afkoelen. Voeg de gehakte blaadjes munt en koriander toe.
  2. Kook de vermicelli volgens de instructies op de verpakking en spoel ze dan met koud water. Trek de kip in stukjes.
  3. Maak de saus: meng alle vloeibare ingrediënten en voeg dan zout toe, samen met de suiker, de geraspte wortelen, de gehakte koriander en de gehakte rode peper.
  4. Week 2 vellen rijstpapier in lauw water en leg ze op een vochtige en uitgewrongen keukendoek. Schik een portie vermicelli in het midden van elk vel en leg er kip en groenten bovenop. Plooi het vel in 2 op de vulling, plooi de zijkanten naar binnen en rol op. Maak de 12 nems op deze manier.
  5. Bak ze aan 2 kanten goudbruin in een braadpan met een bodem hete olie. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de saus.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Chinees
Gluten vrij
Voorgerecht
  • 00:00
    -00:43
  • Nems met kip