Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenNectarines met karamel, olijfolie en rozemarijn
Delhaize logo
 • 00:00
  -04:27
  C
 • Nectarines met karamel, olijfolie en rozemarijn

Nectarines met karamel, olijfolie en rozemarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Nectarines met karamel, olijfolie en rozemarijnC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 nectarines
 • 2 takjes rozemarijn
 • 70 g suiker
 • 5 el water
 • 250 g mascarpone
 • 1 eetlepel olijfolie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Snij de vruchten in twee en verwijder de pit.
 2. Giet de suiker en het water in een pan. Breng op middelmatig vuur aan de kook tot de suiker oplost en de karamel blond wordt.
 3. Haal van het vuur en voeg de olijfolie toe. Roer, zet terug op een zacht vuur en voeg de vruchten en de rozemarijn toe. Laat 5 minuten koken tot de karamel glad is.
 4. Schik de vruchten in serveerschaaltjes. Overgiet met de karamel en serveer warm met een bolletje mascarpone.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 793; energie (kCal): 191; vetten (g): 13,9; verzadigde vetten (g): 8,5; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 13,5; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 373,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Zomer
Dessert
 • 00:00
  -04:27
  C
 • Nectarines met karamel, olijfolie en rozemarijn