• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €15 korting* ! Promocode : FIRST  Meer info
Terug

Nage van kreeft met mosselen en saffraan

Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Sauzen en specerijen
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Kerst
  • Seizoen: Alle seizoenen

Dit recept versturen

Nage van kreeft met mosselen en saffraan
Makkelijk
Duur
Meer dan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 30 cl Bordeaux Blanc Moelleux
  • 2 sjalotten
  • 1/2 dopje saffraanpoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg mosselen
  • 25 cl lichte verse room
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 2 gekookte kreeften (650 g/stuk)
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel
  • zout
Bereiding

  1. Halveer de kreeften en verwijder het pantser (staart en scharen). Bewaar de kleine pootjes en gooi de rest weg.
  2. Spoel de mosselen, doe in een kookpot met 5 cl wijn, zet het deksel op de pot en verwarm  op hevig vuur. Schud af en toe en haal van het vuur wanneer de mosselen open zijn (ong. 5 min). Haal ze uit de pot met een schuimspaan en vang het kookvocht op in een maatbeker. Laat decanteren.
  3. Stoof ondertussen, op zacht vuur, de fijngesneden sjalotten en de kleine kreeftenpootjes in de olie in een grote cocotte. Voeg, na 5 min., de rest van de wijn (25 cl) toe en het gezeefde kookvocht (door een fijne zift of koffiefilter).
  4. Laat  1/3 op hevig vuur  inkoken, zet het vuur lager en haal er de pootjes uit. Meng room, kurkuma en saffraan en giet in de saus. Laat 5 min. zacht koken.
  5. Haal ondertussen de mosselen uit de schelpen.
  6. Voeg de stukjes kreeft, de mosselen en de kervel toe in de cocotte. Breng op smaak met peper en zout, dek af en laat nog 2 min. heel zacht koken (zeker niet langer: de kreeft en mosselen zouden taai worden).
  7. Serveer heel warm met basmati rijst en/of naanbrood (verkrijgbaar in de afdeling "exotische specialiteiten") opgewarmd in de oven.

Kooktip

Voeg zeker niet teveel kurkuma toe, want deze sterke smaak mag niet overheersen.

Variante klein budget: 
Vervang de kreeft door 1 zakje diepgevroren scampi’s "365": bak ze 2 min. in de cocotte, haal ze eruit , stoof dan sjalotten en volg verder de werkwijze.

Meer recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst