Recept zoekresultatenNage van kabeljauw met groenten
Delhaize logo
  • Nage van kabeljauw met groentenA

Nage van kabeljauw met groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Nage van kabeljauw met groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 dl witte wijn
  • 1 takje dragon
  • 1 sjalot
  • zout
  • 3 wortelen
  • 2 preien
  • 1 courgette
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 bokalen visfond van 19 cl
  • 10 dl water
  • 1 takje tijm
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Giet de witte wijn, het water en de visfond in een diepe pan. Voeg de gesnipperde sjalot toe, de tijm, de dragon en breng aan de kook. Voeg dan de in de schijfjes gesneden wortelen en preien toe, evenals de in halve plakjes gesneden courgette. Breng opnieuw aan de kook en laat dan nog 5 min. lichtjes koken.
  2. Leg er de in het aantal porties gesneden vis bovenop, dek af en laat 5 min. op zacht vuur koken. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen in diepe borden.
  3. Garnituur: dien op met nieuwe aardappeltjes.

Kooktip

  • Variant: vervang de kabeljauw door een andere witte vis, of voeg er sint-jakobsvruchten en tijgergarnalen aan toe.
  • Een gezond extraatje: dit is een recept dat op het vlak van lichtheid alle records klopt: in totaal bevat het minder dan een gram vet per bord. Toch geven de proteïnerijke bouillon en de groenten u een verzadigd gevoel.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 133; energie (kCal): 32; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 1,5; vezels (g): ; eiwitten (g): 3,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 227,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Nage van kabeljauw met groentenA