Recept zoekresultatenNacho's met chili en gouda
Delhaize logo
  • Nacho's met chili en goudaB

Nacho's met chili en gouda

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Voorgerecht
Nacho's met chili en goudaB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g filet americain natuur
  • 1 gele paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blik rode bonen (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 bokaal Napoletanasaus (420 g)
  • 150 g biotortillachips natuur
  • 120 g jonge gouda in blok
  • 2 el olijfolie
  • 1 zakje tacokruiden World Delhaize (25 g)
  • chilipoeder (optioneel)
  • Peper en zout
  • 1 kleine rode ui en/of 4 lente-uitjes (voor de garnituur naar keuze)
  • 1 limoen (voor de garnituur naar keuze)
  • 1 schaaltje verse guacamole (200 g) (voor de garnituur naar keuze)
  • 150 g Griekse yoghurt (of zure room) (voor de garnituur naar keuze)
  • 1/2 bussel koriander (voor de garnituur naar keuze)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet américain | Natuur | Rund
    +/- 250 gr
    +/-10,67€/kg
    +/-€2,67
  • Paprika | Geel | 1Stuk
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 27/01
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Hak de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit ze met de filet americain op een vrij hoog vuur, in een grote sauteerpan met de olie en roer het vlees goed los met een spatel. Bestrooi met de tacokruiden zodra alles lichtjes goudbruin is en fruit nog 1 min. Spoel de rode bonen met koud water, laat ze uitlekken en voeg ze toe. Giet er de Napoletanasaus bij, plet de kerstomaten van de saus een beetje en laat 2 min. pruttelen. Breng verder op smaak met peper en zout (voeg eventueel chilipoeder toe).
    3. Verdeel de bereiding over individuele ovenschaaltjes, schik er de tortillachips rondom en bestrooi met geraspte gouda (gebruik de grove kant van de rasp). Schuif enkele minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is en de chips lichtjes gegrild zijn.
    4. Dien meteen op met garnituren naar keuze: guacamole, limoenpartjes, Griekse yoghurt of zure room, gehakte koriander, gesnipperde lente-uitjes en/of rode uien …

    Tip: Heb je nog wat bolognesesaus over? Gebruik ze op dezelfde manier: voeg er rode bonen aan toe, wat kruiden, enkele tortillachips en geraspte gouda. Even in de oven schuiven en je tovert zo een heerlijk aperitiefhapje op tafel!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 578; energie (kCal): 138; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 10,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 726,16
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Voorgerecht
    • Nacho's met chili en goudaB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Filet américain | Natuur | Rund
    +/- 250 gr
    +/-10,67€/kg
    +/-€2,67
  • Paprika | Geel | 1Stuk
    1 st
    0,75 €/st
    €0,75
    Afhaling vanaf 27/01
  • Rode uien | Netje
    400 gr
    3,38 €/kg
    €1,35
  • Rode bonen
    240 gr
    3,29 €/kg
    €0,79
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden