N'ice cream met aardbeien
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Lactose vrij
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 750 g aardbeien
- 6 grote bananen
- 3 citroenen
- 250 g frambozencoulis
- 1 dl amandeldrink
- 6 el agavesiroop
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
F2017112700011070000
F2020032400055500000
F1997102900136400000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. (+ 6 u. vriestijd)
- Schil de bananen en snijd ze in schijfjes. Verwijder de steeltjes van 500 g aardbeien en snijd de grootste in 2. Verdeel het fruit over een grote schaal, dek af en zet minstens 6 u in de diepvriezer.
- Doe de helft van de diepgevroren bananen in een blender. Mix met 3 el agavesiroop en de amandeldrink tot een smeuïg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
- Doe de rest van de bananen met de diepgevroren aardbeien in de blender. Mix met 3 el agavesiroop en het sap van de citroenen (naar eigen smaak) tot een smeuïg ijs. Bewaar in de diepvriezer.
- Serveer de 2 aroma’s samen. Werk af met de overige stukjes aardbeien en de frambozencoulis.
Kooktip
Zet het fruit gerust een paar dagen op voorhand in de diepvriezer, zo is je n’ice cream mooi stevig.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 290; energie (kCal): 69; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 15,7; suikers (g): 10,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 0,8; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 243,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Dessert
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1986053100327900000
F2017112700011070000
F2020032400055500000
F1997102900136400000
Laad nog 1 producten