Recept zoekresultatenMuffins met wortelen en cheddar
Delhaize logo
  • Muffins met wortelen en cheddarA

Muffins met wortelen en cheddar

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Overig
Dessert
Muffins met wortelen en cheddarA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 250 g wortelen (nettogewicht, geschild)
  • 80 g geraspte cheddar
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 1 ui
  • 125 g natuuryoghurt
  • 2 eieren
  • 5 cl melk
  • 8 cl olijfolie
  • 225 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper en zout
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder (facultatief)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Cheddar | Geraspt
    150 gr
    18,60 €/kg
    €2,79
    F2020090900067920000
  • Pompoenpitten | Bio
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2021042000537440000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 18 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op stand 6 - 180°C.
    2. Snijd de wortelen in kleine blokjes en hak de ui fijn. Gaar gedurende 5 minuten in gezouten kokend water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.
    3. Meng de yoghurt, de olie, de melk, de eieren en de mosterd in een kom en zet weg. Doe de bloem en het bakpoeder in een slakom en roer met een garde door elkaar zodat de lucht er goed bij kan; voeg er eventueel komijn aan toe. Maak een kuiltje in het midden en giet daar de eiermix in. Meng met een vork, een glad deeg is niet noodzakelijk.
    4. Voeg er de gehakte peterselie, de groenten en de geraspte cheddar bij; meng en breng eventueel verder op smaak.
    5. Verdeel het deeg over een muffinvorm met papieren bakvormpjes (baking cups), bestrooi met pompoenpitten en laat ongeveer 18 min. bakken in de oven.

    Kooktip

    Eet de muffins lauw of koud, tijdens een brunch, een picknick of een buffet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 941; energie (kCal): 225; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 3,5; koolhydraten (g): 18,6; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 7,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 198,52
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Vegetarisch
    Overig
    Brunch
    Andere
    Dessert
    • Muffins met wortelen en cheddarA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Wortelen
    1 kg
    1,09 €/kg
    €1,09
    F2013100800315600000
  • Cheddar | Geraspt
    150 gr
    18,60 €/kg
    €2,79
    F2020090900067920000
  • Pompoenpitten | Bio
    200 gr
    19,95 €/kg
    €3,99
    S2021042000537440000
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
    F1986053100315100000