Muffins met bosbessen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Terug naar school
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 12 Porties
- 125 g verse bosbessen
- 120 g boter
- 2 el zure room
- 90 g ruwe rietsuiker
- 130 g bloem
- 1,5 koffielepels bakpoeder
- 1 mespunt zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091400327130000
F2020050400057880000
S2013042900151800000
S2016011803620710000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 20 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de boter met de rietsuiker met behulp van een mixer. Voeg de zure room toe en klop verder. Roer er vervolgens één na één de eieren door en voeg op het einde de bloem, het bakpoeder en het zout toe. Meng nogmaals.
- Spatel de bosbessen voorzichtig door het beslag.
- Zet papieren vormpjes in een grote muffinvorm. Vul ze voor 2/3 met het beslag en bak in de oven gedurende 20 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1475; energie (kCal): 353; vetten (g): 19,8; verzadigde vetten (g): 12,6; koolhydraten (g): 38,2; suikers (g): 19,5; vezels (g): 3; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 145,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Terug naar school
Brunch
Zomer
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2005091400327130000
F2020050400057880000
S2013042900151800000
S2016011803620710000
Laad nog 3 producten