Recept zoekresultatenMousselinesaus
Delhaize logo
  • Mousselinesaus
    D
MousselinesausD

Mousselinesaus

Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 100 g geklaarde boter (‘Le beurre des Chefs’ Carlsbourg)
  • 2 eierdooiers
  • 4 el witte wijn
  • citroensap
  • peper
  • 100 g geklaarde boter (‘Le beurre des Chefs’ Carlsbourg)
  • 2 eierdooiers
  • 4 el witte wijn
  • citroensap
  • peper

Begin met koken

1
Laat de geklaarde boter op een zacht vuurtje smelten. Doe de eidooiers, witte wijn, peper en zout in een andere steelpan. Verwarm op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) terwijl je voortdurend stevig in de vorm van een acht klopt. Het mengsel zal in volume verdrievoudigen en wordt even stevig als een crème. Door de achtvormige bewegingen moet je de bodem kunnen zien.
2
Haal van het vuur, voeg geleidelijk aan en al kloppend de gesmolten boter toe. Voeg ten slotte enkele druppels citroensap toe. Een saus van topklasse bij vis en fijne groenten, zoals asperges of aardperen.
1
Laat de geklaarde boter op een zacht vuurtje smelten. Doe de eidooiers, witte wijn, peper en zout in een andere steelpan. Verwarm op een heel zacht vuurtje (of au bain-marie) terwijl je voortdurend stevig in de vorm van een acht klopt. Het mengsel zal in volume verdrievoudigen en wordt even stevig als een crème. Door de achtvormige bewegingen moet je de bodem kunnen zien.
2
Haal van het vuur, voeg geleidelijk aan en al kloppend de gesmolten boter toe. Voeg ten slotte enkele druppels citroensap toe. Een saus van topklasse bij vis en fijne groenten, zoals asperges of aardperen.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1804; energie (kCal): 437; vetten (g): 44,4; verzadigde vetten (g): 26,9; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,1; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 204,3
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1804; energie (kCal): 437; vetten (g): 44,4; verzadigde vetten (g): 26,9; koolhydraten (g): 1,7; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,1; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 204,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Vegetarisch
Eindejaar
Sauzen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

4 × 75 cl

€23,96

Citroensap | Vitamin C

Limmi

Citroensap | Vitamin C

12 cl

€1,19

Reeds in je keuken

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€27,54