Mosselen met rode curry
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 kg mosselen
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 aubergine
- 6 dl kokosmelk
- 1,5 l groentebouillon
- 2 kl currypasta (rode of groen)
- 1 eetlepel vissaus
- 1 koffielepel sojasaus
- 3 el olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 2 steeltjes citroengras
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998011500262100000
F2015030200328500000
F2020032400055540000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd : 30 min. + 15 à 20 min.
- Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
- Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
- Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
- Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 73; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1998011500262100000
F2015030200328500000
F2020032400055540000
Laad nog 4 producten