Recept zoekresultatenMosselen met rode curry
Delhaize logo
  • Mosselen met rode curryC

Mosselen met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Mosselen met rode curryC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 aubergine
  • 6 dl kokosmelk
  • 1,5 l groentebouillon
  • 2 kl currypasta (rode of groen)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 koffielepel sojasaus
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 2 steeltjes citroengras

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998011500262100000
  • Kerstomaten
    500 gr
    5,18 €/kg
    €2,59
    F2015030200328500000
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032400055540000
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 30 min. + 15 à 20 min.

    1. Spoel de mosselen meermaals grondig in koud water.
    2. Snipper de sjalot, de knoflook, de gember en het rode pepertje fijn. Stoof alles aan in een grote pot of pan met de boter en de olie. Voeg de currypasta toe en laat enkele minuten meestoven. Giet er vervolgens de kokosmelk en de visfond bij. Kruid met peper, zout en de kurkuma. Zet het vuur wat lager en laat 5 à 10 min. pruttelen.
    3. Zet het vuur opnieuw hoger en voeg de mosselen toe. Schud goed en zet dan het deksel op de pot. Laat ± 5 min. afgedekt koken.
    4. Meng de saus goed onder de mosselen en dien op, afgewerkt met fijngesnipperde lente-ui, limoensap en peterselie of koriander. Serveer er geroosterd brood bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 301; energie (kCal): 73; vetten (g): 5,8; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1,5; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 2,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 495,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Hoofdgerecht
    • Mosselen met rode curryC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998011500262100000
  • Kerstomaten
    500 gr
    5,18 €/kg
    €2,59
    F2015030200328500000
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032400055540000
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000